top of page
DSC_6791 kopie 2.jpg
Sjabloon fotokader WIT 300 dpi 2.png

Een Body Stress Release-behandeling is mild, precies en effectief. Met lichte impulsen met de duimen wordt er een proces van loslaten en herstellen in gang gezet.

BSR therapy-65.jpg

Hoe gaat een body stress release behandeling in z’n werk?

1 - Testen op body stress
Bij een Body Stress Release behandeling wordt het lichaam getest op body stress. We maken daarbij gebruik van het zogenoemde bio-feedback capaciteit van jouw lichaam. Als er sprake is van vastgezette spanning zal jouw lichaam tijdens het testen reageren door middel van reflexen. Op die manier wordt heel nauwkeurig bepaald welke releases nodig zijn en in welke richting deze moeten worden uitgevoerd.

2 - De release
De release bestaat uit het geven van lichte impulsen met de vingers, duimen of handen op de juiste plaats en in de juiste richting. Hierdoor kan het lichaam de spanning laag voor laag loslaten. Het zenuwstelsel krijgt weer ruimte en de communicatie tussen hersenen en lichaam wordt hersteld. Dit is cruciaal voor het zelf-herstellend vermogen, dat er voor zorgt dat de natuurlijke veerkracht en gezondheid terugkeert.
 

De BSR methode is effectief omdat er geen 'eigen interpretatie' nodig is. De reflexen van het lichaam spreken voor zich.

Intake en vervolgafspraken
Bij het eerste consult is er een intakegesprek, gevolgd door een release. De intake duurt een uur, de vervolgafspraken duren 45 minuten. De practitioner stelt vragen om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van jouw gezondheidssituatie. Deze hebben betrekking op de medische geschiedenis, zoals ongelukken, valpartijen, botbreuken en eventuele operaties. Je krijgt een uitleg over de samenhang tussen de vastgezette spanning en de ontstane klachten, de mogelijke effecten van de release en de beste manier om het proces te ondersteunen.

Behandelovereenkomst
Nadat wij jouw klachten goed in beeld hebben leggen we aan je uit wat BSR inhoudt, hoe BSR werkt op het lichaam en hoe de practitioner te werk zal gaan. Vervolgens vragen we je voorafgaand aan de behandeling een behandelingsovereenkomst te tekenen. Hiermee geef je aan dat je weet wat de behandeling inhoudt en dat je toestemming geeft voor de behandeling. Dat voorkomt onduidelijkheid achteraf en bovendien is het goed voor je om te weten dat we hiermee voldoen aan de WBGO (Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst). Dat schept over en weer zekerheid.

De behandeling
Tijdens de behandeling (release) neem je plaats op een speciale, kantelende behandelbank. Je neemt plaats op de voetenplank, waarna de bank langzaam horizontaal gekanteld wordt. Er wordt door de kleding heen behandeld; je blijft geheel gekleed en kunt zelfs je schoenen aanhouden.

Herstel is een proces
Body Stress Release zet een proces in het lichaam in gang van spanning loslaten en herstellen. Standaard starten we met 3 releases: op dag van de intake, op dag 4 en op dag 11. BSR is geen ‘quick fix’ maar een herstelproces. Zoals meestal ook de spanning en de fysieke problemen in de tijd langzaamaan zijn opgebouwd, vergt ook het herstel tijd. Met name in de beginfase is het van belang om dat proces direct en in voldoende en juiste mate ook zelf te ondersteunen.

Complementaire gezondheidstechniek
Body Stress Release is een complementaire gezondheidstechniek. Er wordt geen diagnose gesteld of een ziekte behandeld en er wordt geen advies gegeven over het verloop van ziekteprocessen. Dat is het terrein van de geneeskunde.

BSR therapy-73.jpg
bottom of page